31-03-13

de Tendai sekte

Ik las deze week een artikel over de Japanse boeddhisten van de Tendai sekte. Een groep die al meer dan duizend jaar bestaat en een leven met strikte regels en extreme uitdagingen nastreeft. Het zijn niet die regels die mijn aandacht trokken, maar veeleer die uitdagingen: 2 marathons per dag, gedurende 100 dagen en in het donker.Schamen Dus waarom zou ik klagen over dat beetje miserie van de afgelopen weken, ik loop hoop en al 2 marathons per jaar Verstomd.

In mijn voorbereiding plan ik steeds 3 duurlopen van 30km en meer, ééntje had ik een paar weken geleden al gedaan en de 2de staat voor de deur. Ik ging niet de 32km doen, 30 was genoeg want ik voelde mij nog niet top.

's morgens om 6u uit de veren ... slechte nacht gehad, het leek wel of ik een grote wedstrijd moest lopen of zou het van die paar glaasjes zijn op het feestje in de kantienVerrast. Even voor 8u gedropt in Denderleeuw, -2°C op de thermometer, op weg voor eerst een goede 20km alleen. Het was misschien koud, maar met soms eens het zonnetje dat kwam kijken, was het prachtig en prettig lopen in de Iddergemse kouter en in Denderhoutem ... het rare was wel dat in Denderhoutem omstreeks 8u35 het -0°C was. Inderdaad -0 ... ik had destijds in school, over het getal 0, andere dingen geleerd ... maar ja, DenderhoutemKnipogen . Doch zijn de mensen er heel vriendelijk, iedereen die ik tegenkwam stelde me de vraag "est niet te kaat om te loepen", terwijl elders keek iedereen mij aan alsof ik een bankrover was ... zou er mijn zwarte muts en buffke er voor iets tussen zitten?

Zoals afgesproken kwam ik om 10u15 bij Hilde aan ... echter al met 23km op de teller. De suiker van die glaasjes deden hun werkKnipogen. Buiten Hilde, Greta en Walterken, was er vandaag ook André bij die voor de gelegenheid de gids was voor de laatste 10km. André kent als geen ander  de wegeltjes in Outer en Nederhasselt ... en ik heb het gewetenVerstomd. Voor de 2de maal moest ik de kapel beklimmen op de Paellepelstraat en wat later, met 30km in de benen ging het even op cross lijken. Het was afzien in de Koekelweg ... gelukkig konden wij onze humor ten volle prijs geven. Ook ik moest eraan geloven ... eigenlijk eerder mijn vrouw en hare "spacecake"Knipogen van vorige week, waar te weinig space inzat maar teveel ...  Uiteindelijk 33,5km, en afgezien ... maar iedereen kent wel de uitdrukking "no pain, no gain" ... wat moeten die boeddhisten van de Tendai sekte dan wel niet zeggenOnschuldig.

30 maart 2013.jpg

21:29 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.