03-04-13

Molenjogging Roosdaal 2013

Boonen startte de laatste dag niet meer in de driedaagse van De Panne, hij wou er staan voor de Ronde … staan was blijkbaar een te groot woord, voor de 2de maal dit jaar ging hij onderuitVerstomd. Sportvedetten kunnen ook al eens te maken hebben met pech en miserie. Wat is dat toch allemaal de laatste tijd? Kom ik daar op Paasmaandag, op de Molenjogging enkele loopmakkers tegen: de ene is aan het herstellen van een achillespeesblessure, een andere heeft last in de knieën en nog iemand anders begint te hoesten als hij te snel loopt. Pfff, wat een voorjaar.Roepen

Het was wel een prettig weerzien van enkele collega lopers ... het was trouwens in de streek, de 1ste wedstrijd van het voorjaar en voor mij de eerste en meteen ook de laatste test. Het zonnetje had meer dan 300 lopers samengebracht hetgeen een drukke start veroorzaakte. Dirske en Dimitri zouden vandaag bij mij blijven. Het vooropgestelde tempo, het marathontempo van 5'/km tijdens de 1ste ronde en nadien zien we wel, zinden beide heren wel. Ingeduffeld als een bankroverVerrast was het de 1ste kilometer wat zoeken naar ruimte, maar eens we bergop liepen, de Oude Geraarsbergse Baan op werd alles duidelijker. Even ook gedag gezegd tegen Sliepers en Co en weg, de benen voelde goed aan, het tempo respecterend. Dirkske in de rol van helper ... water aanbrengend ... week geen cm van mij af tot bij momenten wij zelfs meermaals tegen elkaar liepen. Misschien was het wel de wind die deze lichte botsingentjes veroorzaaktenSchamen. En wind was er wel ... er moest flink getrokken worden tijdens de afdaling van de Windmolenstraat. Het tempo ging in ronde 2 serieus de hoogte in, er werden onderweg lijken opgevistKnipogen. Wel stond ik versteld dat in de laatste 2km Bourgondic Bartje opeens bij ons liep. Dimitri nam hem de laatste kilometer op sleeptouw en kwamen zo een dikke minuut voor ons aan. Met mijn 55'07 op 11,5km ben ik tevreden, zeker als je de geschiedenis kent en het feit ik zaterdags toch 33,5km had getraind. Van de hele weg heb ik geen zwak moment gekend ... maar ik ben er nog lang niet.

Bij het nakaarten van de wedstrijd werd het duidelijk wie tevreden was, wie zeer tevreden was en met wie er gespot werd. Tja, het is niet om dat Cancellara de ene dag opgeeft en de andere dag wint, dat ge zijn voorbeeld moet volgen, hé Walter-kenTong uitsteken. Wij Vita's stonden enkel met Davy op het podium, maar dat liet er niet toe dat we ons weeral eens goed hebbben geamuseerdAfgesloten.

Uitslagen: http://www.toastit-live.be/results/roosdaal/pdf/6km.pdf en http://www.toastit-live.be/results/roosdaal/pdf/12km.pdf

Foto's met dank aan Eric: http://www.flickr.com/photos/90719225@N08/sets/7215763315...

 

Dinsdagavond uitlopen, naar een andere windmolen. De Appelterse Wildermolen. Op weg naar Appelterre kregen we even het gezelschap van een Gentse scout op kamp in Appelterre, die een aardig stukje meeliep. De uurverandering maakt het lopen 's avonds terug plezanter. Het babbelen en grappen maken, zorgde ervoor dat de 10km werden afgemaald zonder een zuchtjeKnipogen. De laatste 3 weken zijn ingezet.

21:19 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.