06-04-13

Fietsroute

Zonder het te beseffen doe je hier in de lage landen aan weerstandstraining, door het lopen met tegenwind. Een heel beetje tegenwind zorgt al snel voor een vertraging van een 5 seconden per kilometer. Dit komt omdat de wind niet alleen zorgt voor weerstand (en dus meer energieverbruik om vooruit te komen) maar ook voor een andere loopstijl. Lopen met en zonder tegenwind zou de zuurstofopname van een gemiddelde loper verhogen van 3 tot 5 liter per minuut. Dus donderdag deden wij zo, onbewust een weerstandstraining tot in Okegem ... en het verschil was enorm merkbaar bij ons, bij het terugkeren. Dat maakte dat we onze uurtje training al bij al nog op een redelijk tempo en manier hebben afgewerkt.Lachen

Zaterdagmorgen 7u50 en 5° warmer dan vorige week, gedropt in Denderleeuw. Ik zou het vandaag helemaal alleen doen want mijn loopmaatjes lopen morgen in Essene-Lombeek. Ai, en dit zonder mijVerstomd.

Ik zou vandaag eens herinneringen ophalen. Een paar decennia geleden reed ik veel met de fiets in het Pajotteland en wat waren daar toch zou rustige wegen, van 1 auto breed, door velden, dorpjes en gehuchtjes. Om zo enkele op te noemen: Eizeringen, Hunsel, OLV Lombeek, Oplombeek, Strijland, Oetingen... Eén ding was ik vergeten, het gaat er op en afSchamen. De eerste 10 km waren van niks anders dan klimmen. Aan sommige kruispuntjes tussen Eizeringen en OLV Lombeek, was er wat twijfel. Waar gaat dat baantje nu weer naar toe? En waar dat andere? Maar het kwam goed en het ging goed tussen de boerderijen en landerijen. Hier en daar een beetje verbijstering: stond dat kasteel hier vroeger ook? Het Kasteel van Saffelberg! Prachtig om te zien. Uit een beetje zoekwerk achteraf blijkt dat dit landhuis sinds 2007 grondige renovatiewerken heeft ondergaan, ook van binnen ... en nu dienst doet als restaurant.

Na iets meer dan 2u lopen kwam ik op vertrouwd Ninoofs grondgebied ... even de rand aflopen tegen Oetingen, Vollezele en de Congoberg af naar Pollare waar ik de Geert tegenkwam. Weliswaar in de auto met zijn Hilde maar zonder bevoorradingRoepen. De moed dat hij mij insprak gaf mij terug een beetje vleugels (oeps dit is geen verdoken reclame) maar die laatste 2km werden er terug 2 van afzien. Positief aan het verhaal is dat ik deze 34km perfect aan de vooropgestelde snelheid heb kunnen afwerken.

Of ik klaar ben voor Antwerpen, weet ik niet. De winter heeft mij vooral belet om op snelheid te trainen. De lange duurlopen zijn gerespecteerd gebleven. We zien wel, anders is de basis gelegd voor een najaarsmarathonTong uitsteken. Maar nu ga ik een beetje nagenieten, afbouwen en een beetje warmte opzoeken.Stoer06 april 2013.jpg

15:22 | Commentaren (1)

Commentaren

Succes met de antwerpse marathon. Hopelijk warmer temperaturen tegen dan:-)

Gepost door: pat | 06-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.