17-04-13

't is gebeurd

Men spreekt in de sportwereld wel eens van een knalprestatie, maar de knallen in Boston zijn verschrikkelijkWenkbrauw ophalen. Wat een moment moet zijn van zoete zweem, euforie, extase … eigenlijk is dit moeilijk te omschrijven maar iedereen die ooit een marathon heeft gelopen begrijpt mij … spat uit elkaar. Dan nog gezwegen van de vele gewonden en zelfs de doden. Waarom? Wat bereik je hiermee?

 

Bon, het was nu al een tijdje geleden … een klein weekje Camargue heeft mij vooral psychisch goed gedaan. De zon de warmere temperaturen, het lekkere eten en drinkenTong uitsteken en zelfs getraind onder een stralende zon.

 

’t Is gebeurd, de voorbereiding zit erop. De trainingen sinds mijn laatste heel lange duurloop, beperkte zich tot duurloopjes van een 10-tal kilometer en met enkele versnellingen in … om het voorziene wedstrijdtempo voor Antwerpen aan te voelen. Enkel zondag, heb ik wat overdreven en voelde ik het achteraf in de knie.Verstomd Ik was zaterdag pas in de late avond terug thuis en was ingegaan op de uitnodiging van onze Vita-groep. Een duurloop van 12 km werd uiteindelijk 15,6km … maar ja, als je in groep traint heb je het nooit zelf in handen.

 

Nu alles goed laten rusten en herstellen en hopelijk valt het wel mee. Ik verwacht van mijzelf geen knalprestatie (misschien niet de juiste woordkeuze van het momentSchamen) maar ga deze marathon toch vol vertrouwen tegemoet, met in het achterhoofd het idee dat ik alsnog een goede voorbereiding heb voor de komende lente- en zomerjoggings. De 740km training op loopschoenenKnipogen zal toch niet voor niks zijn geweest.

20:58 | Commentaren (2)

Commentaren

Succes daar in 't Stad !!

Gepost door: navidad | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

Veel succes zondag! Een marathon loop je niet alleen met de benen maar ook met je hoofd. Het komt wel goed zolang je er maar zelf in gelooft.

Gepost door: Sliepers en Haas | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.