08-05-13

Kasteel Steenhout

Een ezel stoot geen 2 keer aan dezelfde steenSchamen … het bleef donderdagavond bij het voorziene herstelprogramma van maximum 10km. Vergezeld van de Groote Krijger en Greta, langs de Dender richting Pamel en ommetje in de directe omgeving van onze Dikke en terug, en culinaire ervaringen uitwisselend. Eén ding staat vast, in Holland moet je precies niet zijn voor de fijne keukenAfgesloten...

 

Het mag ook eens op verplaatsing zijn, nieuwe wegen belopen en daarom hadden wij, de 3 musketiers, bij Greta afgesproken voor een zondagse duurloop. De vreemde loop … we verlieten het Ninoofs grondgebied, zelfs de provincie … verliep onder een stralende zonStoer via de rustige Denderwindekse baantjes over Vollezele. En ja, ook kregen we wat toeristische informatie en “wistje datjes” verwerkt. Het kasteel van de TV-serie Salamander, in het werkelijke leven het Kasteel Steenhout … eigendom van Dominiek De Clerck … lag op onze route. Iets meer dan een uur, genieten van het mooie parcours over een heuvelend landschap met als apotheose, de afdaling van de Congoberg.Tong uitsteken

Onweer, wind en stortregen … het is eens iets anders. Kletsnat thuis gekomen van het werkRoepen, de goesting was even ver weg maar de buienradar gaf soelaas. Tegen 19u zou er in Ninove gene druppel meer vallen. Blijkbaar hield deze website woord want eens we goed bezig waren, was er van regen geen spraak meer. Een paar dagen voor onze jogging, dus de uitgelezen kans om het parcours nog eens te belopen. Deze werd lichtjes gewijzigd ten opzichte van de laatste jaren. Het 't Oeverstekste zou niet veilig genoeg zijn en de stadskern moet meer aangetrokken worden tot het evenement. Met 2 rondes werd het parcours goedgekeurd, nu is het afwachten hoe het de “zure melkbenen”Knipogen gaan doen … maar eerst donderdag nog eens in Liedekerke lopen hé.

12 mei.jpg

 


08:32 | Commentaren (2)

Commentaren

Congoberg? Steenhout? Helaba, je bent op mijn trainingsparcours terechtgekomen :) Ik loop wel de asfaltzijde v/d berg op, richting Vollezele en loop dan richting Steenhout. In deze richting worden de knie- en enkelgewrichten iets meer ontzien.
Deze voormiddag een zomers zonnig toerke gelopen langs Heirbaan en Winnik. Zondag de Kwadebeekjogging in Leerbeek.

Gepost door: navidad | 08-05-13

Reageren op dit commentaar

Je hebt een prachtig trainingspacours en idd in de toekomst kunnen wij uw looprichting eens volgen. Zondag in Leerbeek? De hoogdag in Ninove missend? Foei. ;)
Succes en tot dra

Gepost door: yves | 10-05-13

De commentaren zijn gesloten.