10-05-13

Denderloop 2013

Jaarlijks weerkerend op Hemelvaartdag, de Denderloop in Liedekerke, start en aankomst aan de schaatsbaan. Eigenlijk is deze voor mij nog maar de 3de jogging van het jaar en tevens mijn wederoptredenOnschuldig. De dagen van pijn zijn duidelijk achter de rug, ik had er zin in. Tevens was het met vele joggers ook het weerzien na een lange winter en een praatje bleef dan natuurlijk niet uit. 

Vorig jaar had ik er een 15km training van gemaakt aan 4'44 per km, nu zou ik er toch een wedstrijdje van maken om te zien hoever ik sta. Gezien de opvolging van de wedstrijden koos ik dit jaar voor 2 ronden en ploegmaten Rik en de Groote Krijger gingen mij hierbij helpen.

Start om 10u30 en Walterken, Greta en Ingrid (waren een beetje afgezonderd gaan plaatsnemen) schoten als een pijl vooruit. Het duurde even vooraleer wij erbij waren. Prachtig loopweer, langs de dender, de zon en wind in de rug. En mijn hazen ook achter mijne rugOnbeslist. Ik ga de definitie "haas" in loopwedstrijden moeten herbekijken: volgens de Rik betekent dit de achtervolgers afstoppenKnipogen. Met een aantal tussenstations kwam ik ter hoogte van Dreamland bij het busje van Bourgondic Bartje ... en dit bleek ook mijn tempo te zijn. Een ronde lang zat ik daar goed, geen stamp teveel moeten geven maar mijn hazen. Die was ik kwijtVerstomd. Net voor het verlaten van het Denderpad was Rik toch eventjes komen postvatten in het busje en kon ik even informeren naar Alain (krampen). De laatste kilometer, de Houtmarkt op ... het busje spatte uit elkaar en moest ik even op mijn chik bijten. Ik kwam binnen volgens mijn opmeting in net geen 46 minuten, goed voor 4'31 per km. Daar was ik uiterst tevreden mee, een dikke week geleden kon ik met moeite 10km lopen op trainingstempo. Ik ben klaar voor de komende joggings al had ik vandaag het geluk om bij Bartje terecht te komen (bedankt Bartje) ... je ziet ook aan hem dat goed lopen betekend, vele trage kilometers makenStoer.

Uitslagen:http://uitslagen.3athlon.be/wedstrijden/2013/liedekerke20...

 

Met haas Rik

Liedekerke met Rik.jpg

Met Bourgondic Bartje

525356_108982535974885_1848162975_n.jpg

09:25 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.