13-05-13

Dwars door Ninove 2013

Hoogdag in Ninove, voor de loper althans. Dit jaar werden er echter een beetje minder deelnemers genoteerd maar wat niet betekent dat het minder plezant was. Het parcours werd licht aangepast met de bedoeling de binnenstad een beetje meer bij het evenement te betrekken ... maar daarvoor moeten cafés wel open zijnOnbeslist ... maar supporters bleven ook ditmaal, minimaal aanwezig langsheen de weg. Voor de loper zelf werd het volgens mij iets plezanter, een beetje meer keren en draaien. Het was ook wat frisser dan de voorbije 2 jaren, maar daar had het nieuwe parcours niks mee te makenTong uitsteken.

Ikzelf was tevreden van de voorbije loop in Liedekerke, de vraag was enkel:"hoe snel recuperen mijn benen". Bij de lichte opwarming had ik een redelijk goed gevoel. Je kent dat bij een thuiswedstrijd, door een babbeltje hier, een babbeltje daar verloor ik min of meer het contact met mijn loopmaten van onze groep. Echter de doorgekregen marathontijd van Geert in Visé (3u26) maakte mij enerzijds blij en anderzijds werd de wonde weer een beetje aangeraakt. Er werd mij gezegd dat ik mentaal sterker zou worden dus zal ik vandaag lik op stuk geven aan de afgelopen weken!Afgesloten

Net voor de start nog even overlegd met locomotief Bartje, maar hij zou het vandaag wat minder snel doen maar wel met een paar meer kilometers ... zelfde geluiden bij kozijn Erwin ... dus zal ik het alleen moeten klaren, zonder hazenKnipogen.

Een beetje tumult aan de start, de nieuwe schepen van sport blijkt nog niet gewend te zijn aan het startpistool met als gevolg dat het schot afging nadat al velen het op een lopen hadden gezet.Verstomd Dus slecht gestart, positie zoeken in de 1ste km en weg was ik ... even later in het gezelschap van Wesley Sonck ... die uiteindelijk een ietsje te snel liep. Wat is dat toch met die profvoetballers hier in Ninove, bij het opdraaien van de piste bij het beëindigen van de 1ste ronde, loopt Davy De Fauw enkele meters voor mij. Zijn wedstrijd stopte na 5km ... misschien nog goed ook voor hem, stel je voor dat ik hem had herkend als vurige Anderlechtsupporter ... hij had de 2 volgende wedstrijden misschien niet meer gespeeld met Zulte-WaregemLachen. Eigenlijk liep ik vlot, buiten Wesley en zijn loopmaat Fanno heeft niemand uit de achtergrond mij voorbijgestoken. Daarentegen heb ik er velen opgeraapt en achtergelaten. Ik liet niemand toe in de koppositie, Kurt van Vita Overmere probeerde,  even later iemand van de Roadjoggers en KWB Wambeek maar telkens ging naar mijn mening het tempo naar beneden. Als een gebeten hond trok ik verder richting eindmeet met nog een versnelling als toetje, op de piste.

Geëindigd met een redelijk fris gevoel, mijn Garmin gaf 44'16 aan. De analyses van deze laatste geven een prachtige egale loop weer en een evenaring van mijn PR op de 10km. Net als in 2011 te Denderleeuw had ik een gemiddelde van 4'24 per km op een 10km wedstrijd (8 seconden rapper per km dan afgelopen DonderdagTong uitsteken). I'm back in town! Ik begin terug te dromen van een nieuwe uitdaging, in september misschienStoer. Wel stout van mij, maar ik had binnenpretjes bij het zien binnenkomen van anderen... mag toch ook eens, niet?

 

yves.jpg


uitslagen:


 

21:02 | Commentaren (2)

Commentaren

Yves,
Langs het vernieuwde parcours stonden er zeker 4 "fotografen"
... tot op heden heb ik nog geen enkele foto gevonden ??
Ken jij iemand van die 'trekkers' ??

grt,
Bart

Gepost door: Bart | 20-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.