20-05-13

Runners high

Wat heeft het wielrennen met het lopen gemeen? Ik hoor niets anders meer van lopers die de Ventoux gaan oprijden, tot zelfs meerdere malen toe ... of die een klassieker van 249km gaan rijden zoals de afgelopen Tilf-Bastogne-Tilf. Anderzijds zijn er dan fietsers die er de 20 van Brussel of een marathon in gedachte hebben. Zijn die fietsers op zoek naar die "runners high"? Die euforische rush dat je na een dik uur lopen krijgt, die je een bepaald blij gevoel geeft en je lichaam dwingt om verder te lopenLachen. Wie weet? Ik wens hun allerzins veel succes met hun doel ...

Mijn fietsdoel beperkt zich tot een uurtje en dan nog liefst in de zon en niet alleen. Als tiener heb ik als oppepper te veel "Jimmy" van Boudewijn De Groot moeten zingen. Die dagelijkse trainingstochten in weer en windRoepen die uiteindelijk van mij gene volwaardige concurrent van Museeuw hebben gemaaktKnipogen. Geef mij maar die "runners high", urenlang lopen, stapje voor stapje, genieten van onze prachtige streek. Voor mij hoeft die 20 van Brussel niet meer. Te druk, je kan er niet genieten, en van de streek pfff zie je niets ... teveel volk, je loopt al te gemakkelijk tegen iemand aan en dan nog dikwijls mensen die er een andere bedoeling op na houden dan te lopen. Mijn teller blijft voorlopig op 8 deelnames staan.Afgesloten 

De laatste dagen heb ik ook al veel nagedacht over wat in het najaar ... ik voel mij terug oké en verlang terug naar die lange duurlopen, naar die drug, die runners high maar dan liefst in betere omstandigheden dan het voorjaar. Net zoals op pinksterzondag met een zonnetje en temperaturen van bijna 20 graden. Dan is niets voor niemand teveel, zelfs niet als je even "de Geit" oploopt. Samen met mijn aanwezige loopmaatjes (Greta en Hilde) werden de kilometerjes doorheen Zandbergen, Nieuwenhove en Grimminge vlot aan elkaar gebreid. 

Speciaal voor die eenzame fietsers: http://www.youtube.com/watch?v=H2tQByk6Qo0

 

 

12:55 | Commentaren (5)

Commentaren

Tja zo zie je maar he. voor mij lijkt die 20 van brussel toch wel iets hebben omdat ik die nog nooit heb meegedaan. iedereen praat erover en dan denk je dat je iets gemist hebt. jij hebt hem 8 keer gerend en je vind er niks meer aan. ik denk dat fietsen ook een uithoudingssport is en dat het daarom aantrekt. Groeten, Patrick

Gepost door: Patrick | 20-05-13

Reageren op dit commentaar

Ben gisteren de Geit opgefietst! :)

Gepost door: Hans | 20-05-13

Reageren op dit commentaar

@ Hans, je bedoelt toch den berg ;) grapje! Ne kuitenbijter hé.
@ Patrick, ja tuurlijk je moet dit eens gelopen hebben. Maar 30.000 lopers aan de start is geen lachertje... succes, ik kijk uit naar je resultaat en het verhaal op je blog!

Gepost door: yves | 20-05-13

Mooi alternatief voor de 20: in najaar de (halve) marathon in Brussel. Heel wat minder druk en een toffe arrivee op de Grote Markt. En zelfs kleedkamers&douches zijn voorzien!

Tja, eenzame fietsers gaan graag eens in de massa lopers verdwijnen zeker? Runner's high... na een uur lopen in de 20? Ik tel dan alleen nog af tot de finish... Maar op training heb ik dat wel: de drang om te blijven lopen, "don't stop me now!". Bij 't fietsen ook al meegemaakt en dan kom je al eens met 190km op de teller thuis :))

Gepost door: navidad | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

Ja beste Navidad, er is inderdaad een verschil bij het lopen in wedstrijd en de runners high. Om deze pas op 190km fietsen waar te nemen moet je wel enkele uren de deur uit ;)
Mijn alternatief voor de 20 vanBrussel? Kijk, er zijn binnenkort genoeg wedstrijdjes van 16 en meer km (Affligem, S K Lombeek) en het plezierige hieraan is dat je op je gemak ter plaatse, tussen pot en pint, nog eens kan napraten. Daar doen we het toch voor.

Gepost door: yves | 22-05-13

De commentaren zijn gesloten.