27-05-13

Boonen en Co

Verdwijnen in de massa? Ja, in deze wereld waar wij ons altijd maar (willen) bewijzen kan het deugd doen om eens te verdwijnen in de massa ... en lopen biedt hier de mogelijkheid om deze 2 acties tegelijkertijd te doenKnipogen. Of dit mogelijk is in Brussel? 37.000 lopers ... eeuh starters? Ik wens hen alvast succes!

Het zou dus voor mij een kalme week zijn. Geen wedstrijdjes gedaan of in het directe vooruitzicht en dus tijd om ook eens versnellingen in te lassen in de dinsdagtraining. En waar doe je dat het beste met een al te gretige groep? Langs het Denderpad natuurlijk en door de weersomstandigheden van de laatste dagen bleven wij verlost van de wielerterroristen. Zo'n prachtige wielerwegen dat onze streek bezit ... waar is de Ronde thuis? ... en dan tegen hoge snelheden op een pad van 1m breed razenWenkbrauw ophalen. Neen respect voor iedere weggebruiker is een minimale vereiste.

De weggebruikers hebben het donderdagmorgen geweten, Ninove en Meerbeke stonden op hun kop! Net zoals in die grote wielerdagen van de echte Ronde. Maar die ongemakken nemen we er graag bij. Wie zou de opvolger worden van Nick Nuyens op de Halsesteenweg? Wie en wat op de Congoberg? Tiens, is dit niet een stukje van een loopparcours? Lachen Voor Boonen en Co heb ik veel respect, als je ziet in welke weersomstandigheden er dit voorjaar werd gefietstVerstomd. En het was trouwens de koudste 23 mei sinds de waarnemingen. Lopen doe je met je hele lichaam en hierdoor krijg je overal warm, maar fietsen doe je enkel met de benen ... en dan wint diene Duitser weeral.Onbeslist

s'Avonds, het blije weerzien met de Walter, terug uit jawel Duitsland. Een suikerstage gevolgd aan de Moezel Knipogen. Na de regen komt zonneschijn en het strontweer maakte plaatst voor een zonnetje ... lekker genieten was dat en met de aanwezige Vitalopers uit onze groep hebben we het wedstrijdparcours van Appelterre gaan verkennen. 15 augustus staat genoteerd in de agenda! 

Zondagmorgen even voor 10u afspraak in Denderwindeke. Voor Greta, Walter en mij, geen Bolero en geen Brabaçonne gewoon relaxed op stap, een stukje «Ardennen» in onze directe omgeving. Een stukje van de rit van afgelopen donderdag, tijdens de Ronde van België werd door ons nagedaan. Vanuit Waarbeke naar de top van de Congoberg … en net zoals Philippe Gilbert hoefde wij ons niet recht te zetten.Schamen We kliefden zoals de toppers door de wind, omhoog. De vele wielertoeristen die wij op de flanken tegenkwamen gingen niet zoveel sneller dan wij. Het plezier zou te snel voorbij zijn en daarom, net voor de top rechts af naar beneden om dan nog eens via een andere flank de Congoberg te beklimmen. Tja, als je Greta haar goesting laat doen, dan heb je het geweten … niettegenstaande ze onderweg wel nog even de weg moest vragen.Lachen Wonderwel kwamen we in de Huismansstraat terecht … wil het niet lukken dat het ook nog de verjaardag is van ene Camile Huysmans. Bedankt Walter voor deze info! Deze mijnheer was een socialistische politicus in het 1ste deel van de 20ste eeuw. Net na WO II leidde hij, op 75 jarige leeftijd, een antikatholieke regering (socialisten, communisten en liberalen). Zijn 55 jaar parlementair werk zal hem blijkbaar in sommige gemeenten een straat hebben gegeven. Maar wie de Huismans uit Vollezele is, blijft voor mij een vraagteken. 

Na het sleuren op de Congoberg werd het voor de laatste 4km min of meer uitlopen aan de rand van ons Ninoofs grondgebied. Weeral eens een prachtig stukje « kortbij » leren kennen!

slechts 3kilometerkes Congoberg, 70 meterkes hoogteverschil ...Verstomd 

26 mei 2013.jpg

  

15:49 | Commentaren (2)

Commentaren

Inderdaad, soms is het al wel is gevaarlijk met die snelheden dat de fietsers maken. Je moet de hele tijd opletten en zeker als je van je vertrouwde route afwijkt. Nee geen 20 van brussel, als je voortdurend voelt dat je door je benen dreigt te zakken moet je er zeker niet aan beginnen denk ik zo;-)

Gepost door: Patrick | 27-05-13

Reageren op dit commentaar

Wat de 20 betreft, het was een frissere editie, en dus zijn velen met een scherpere tijd geëindigd. Behalve bibi vaneigens.
Iets minder volk ook langs de kant van de weg... het weer zeker?
Wat die Ardennen in onze achtertuin betreft: er is niets mooier dan de Congoberg van die kant op te lopen en dan door het bos naar Vollezele toe, gevolgd door Steenhout... Het uitzicht net wanneer je het bos uitkomt, links zowel als rechts: schitterend! Zelfs wanneer het donker is, is het daar feëriek.

Gepost door: navidad | 28-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.