28-07-13

Welle

Kan men overhit geraken? Is lopen echt zo slecht bij deze temperaturen? Je moet weten wat je doet, naar je lichaam luisteren en vooral veel drinken uiteraard ook tijdens het lopenTong uitsteken. Geen training nu, zonder mijn flesje water … zelfs voor duurloopjes van 10km alleen of in groep. De opvolging van wedstrijdjes op vrijdagavond en kilometers die ik moet maken in voorbereiding van Oostende gooien een beetje het trainingsverloop overhoop. Zondag alleen, onderweg de nationale driekleuren gaan bewonderen en dinsdag in een zeer bescheiden groepje. Woensdag daarentegen werd er andere kaas gegeten … kaas in dit weerOnbeslist? Na de werkdag, nog een uitputtende 24km in die loden hitte… gelukkiglijk bijgestaan door moeder de vrouw per fiets. Een grote toer, dat was lang geleden. Naar Zandbergen (lap, al gespot door de voorzitter en zijn vrouw), naar Geraardsbergen (ai die bellende fietsers allemaal), naar Smeerebbe-Vloerzegem (oeps kasseien en bergop), naar Voorde (van waar haal je toch allemaal die veldbanen uit), naar Outer (weeral een baantje van ene man) en zou naar huis. Je ziet het, vervelen doe je je nietLachen, maar een hongerklop bleef niet uit. De laatste 5km werden een hel, het meegenomen water (1,5l) wat tot de laatste druppel uitgeperstVerstomd. Achteraf gezien, werden deze 24km wel aan een meer dan een behoorlijk tempo gelopen (lees “eigenlijk ietske te snel”). Ge kunt het misschien niet geloven, maar diene sportdrank en koude schotel hebben me meer dan gesmaakt.

 

Je hebt zo van die vaste afspraken met het weer, de Jogging in Welle ... gegarandeerd onweer in de lucht. De harde kern was weer van de partij … sommige had ik al een tijdje niet meer gezien ... het zwoele in de lucht deerde ons niet, hoewel sommige vaste lange langeafstandlopers begonnen twijfelen. Ik dus niet, wat ik woensdag had meegemaakt dat was pas warm, dus vandaag vrijdag stonden er de 11km op het programma. Het parcours was dit jaar aangepast, laat het ons ietsje zwaarder noemen en na de start direct 1km omhoog.Verrast Ik had mij in de start in het gezelschap gezet van Geert en die 30m hoogteverschil tijdens die 1ste km gingen vlot, Het verbaasde mij dat ik ons Ingrid pas meer dan halfweg berg tegenkwam. Zou ze terug voor een podiumplaats gaan?Lachen De eerste ronde werd afgewerkt aan een gemiddelde van 4'30/km en even later vervoegde Alain en Hilde ons. Het werd nog zwoeler met hier en daar al een bliksemschicht en een donderslag. Ik kreeg het moeilijk en liet de andere gaan in de afdaling.Wenkbrauw ophalen Ik zou gewoon verder lopen en overschakelen op marathontempo. Maar daar was plots de regen, die met bakken uit de lucht viel. Het water stond echt op de weg, mijn voeten zwommen in mijn kousen. Positief aan dit alles was de plotse toevoer van zuurstof wat me weer vleugels gaf. Als deze laatste 2km mijn marathontempo is, dan beloofd dat voor Oostende. Resultaat was dat ondanks het feit dat de Groote Krijger eens voor mij wasStoer, de schade tegenover vorig jaar slechts een handvol seconden was.

Uitslagen: http://users.ugent.be/~pdevuyst/uit2013/sjw26jul.pdf

12:32 | Commentaren (1)

Commentaren

Tja, beste loopmaat, soms duren enkele seconden een 2 à 300m. En ja, we zien je nog graag ---- afzien! Maar het was sowieso een zeer aangename wedstrijd - annex "achterafje". Loemmek it will be!!!

Gepost door: Alain | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.