04-08-13

Katarinajogging

Wij moeten de dag van vandaag een beetje vooruitziend zijn, niet alleen aan vandaag denken maar ook aan morgen of volgend jaar. In dat opzicht ben ik wel een voorbeeld, ik weet welke trainingen ik volgende week ga doen, maar ik weet ook wat ik volgend jaar ga lopen. De Marathon van LondonLachen. Tja, nog in volle voorbereiding zijn van een najaarsmarathon in Oostende en u al inschrijven voor deze van april 2014 ... die lopers, daar kan iets mis mee zijn Onbeslist. En 't was van moetes, de eerste dag van de voorinschrijving was op 1 augustus, en als ge dat die dag als belg niet doet hebt het aan uwe rekker Schamen ... met 9 Ninoofse Vita-ers aan de start in Greenwich op 13 april.

Het is weeral zo'n weekje geweest van puffen ... wat kan het hier toch heet zijn maar wij sporters weten er wel raad mee, op tijd en stond drinken. Bij warm weer is het levensbelangrijk om het verloren vocht voldoende aan te vullen. Niet alleen vlak voor de training of wedstrijd, maar ook al tijdens de ganse dag, training of niet. Maar dat moet daarom niet altijd water zijnTong uitsteken.

Tussen de 2 vrijdagavondwedstrijden op Denderleeuws grondgebied, zit er ook nog eentje in Ternat ... de Katarinajogging in St Katharina Lombeek. Het was weer een beetje goochelen met kilometers en trainingsdagen. Woensdagavond, de lange een beetje inkorten in de veronderstelling om vrijdags de 16,5km te lopen. 21km langs het Denderpad tot Geraardsbergen centrum en terug. Het was gezien de laatste dagen, aangenaam loopweer. De vrouw op de fiets, met het voorziene drinken. De stelregel is dat je per uur looptraining 0,5 à 1 liter vocht moet opnemen, dus had ze in haar mandje 2 liter water gelegd en een gelleke. Ze gaan mij nu ni liggen hebben zelle ... na dat hongerklopke van vorige weekVerstomd. Het verliep allemaal gezapig, alleen terug ieteke te rap ... tja, dat is zeker normaal als je vrouw achter u aan zitKnipogen.

Vrijdagavond, na een drukkende en hete dag ... wat ga ik nu lopen. Toch was er gezien de omstandigheden nog al wat volk aan de inschrijvingstafel en uiteraard ook de harde kern. Toch bleek iedereen voorzichtig te zijn qua afstand, buiten sommige vrienden lopers van Liekerk ... ik ga zwijgenAfgesloten. Ik wist tot 10 minuten voor inschrijving echt niet wat. Ga dat nu eerst onweren en zuurstof meebrengen of niet? 1 ding stond vast, ik ging niet voluit hooguit marathontempo ... het werd uiteindelijk de 11km. Aan de start stond ik bij mijn Vitakompanen aan het overleggen. Raf en Ingrid zouden ook ongeveer aan 5' per km lopen, dus bleef ik bij hen ... tot op het moment van het startschot, en Raf was weg langs rechts en langs links zag ik de Groote Krijger als een pijl uit een boog schieten. Als er één iemand van zijn woord is, dan ben ik dat. Ik zou bij Ingrid blijven, dan doe ik dat ... ik had ook nog iets goed te maken hé Knipogen. De snelheid lag wel wat hoger dan het vooropgestelde tempo, maar met een beetje peptalk zette ik haar, na 1 ronde af aan de eindmeet in 26 minuten. Het leek een déjà vu, vorig jaar same place maar met Walterken ... nu aan't bruinen met z'n vrouwke in de Midi PyrénéesStoer ... maar nu met degelijk overleg onderweg: in geval van een fles bij eventueel podium, ging ze naar mijTong uitsteken. Aja, ne mens moet wat meer drinken bij die warmte. Spijtig, Ingrid werd ondanks de prachttijd, slechts 5de vrouw op de 5,5km. Had ze mij gevolgd op de 2 ronden, was ze de winnares. Het viel mee om te lopen, het was zeer zeer warm, maar er was zuurstof en eigenlijk had ik spijt dat ik nog slechts 1 ronde moest doen. Een beetje doorzetten dan maar en enkele lopende lijken ophalen ... sorry ChristophekeVerstomd. De 2de ronde werd een minuut sneller gelopen ... moest wel onder die luide aanmoedigingen tijdens de laatste kilometer. De zwoelste week tot nu toe is dan goed verlopen.

Uitslagen: http://www.katarinajogging.be/index.php?option=com_conten...

Uitlopen met enkele Vita-maatjes

P1030268.JPG


19:41 | Commentaren (2)

Commentaren

Londen: dat is al een magnifiek doel voor volgend jaar. Genoeg drive om de rest van dit jaar + de winter mee door te komen!
Maar je loopconditie zit blijkbaar al goed.

Hé hé, ik ben blij dat er niet alleen met fietsers iets mis is... :))

Gepost door: navidad | 04-08-13

Reageren op dit commentaar

je stelregel vind ik oke. zelf heb ik op ongeveer twee uur 3 flesjes water van een halve liter bij. het minimum vind ik zelf.

Gepost door: Patrick | 05-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.