16-08-13

Eerste jogging in Appelterre

Vergeet allemaal die surffilms van de voorbije jaren met die stoere binken op hun surfplank in die hemelsblauwe golven. Dit is film ... realiteit is anders, zeker als je het artikel met de foto van Zak Noyle hebt gezien die deze week in de krant verscheen. Sluikstort is niet een hekelitem bij de joggers alleen ... de zee wordt stilaan ook een groot stort. Huilen Het is 1 voor 12! De mensheid doe er aub iets aan, denk aan onze nakomelingen dra leven wij zoals in sloppenwijken, tussen het huisvuil.

zak noyle.jpg

Niet alles moet kommer en kwel zijn ... gelukkig kunnen we ons hartje ophalen tussen de op sommige plaatsen nog prachtige natuur, zoals afgelopen zondag. De 4 zelfde van vorige week maar met ditmaal bijkomend een jeugdige metgezel.  Gedurende de ganse training was Pieter-Jan op de voorste rij te bespeuren doch de gids van vandaag in de omgeving van Outer was André ... de veldwegen werden dus nog eens vanonder het stof gehaald.Lachen

De eerste van de 30km lopen stond deze week op het programma en het werd weer puzzelen. Donderdag jogging en zaterdag zijn we ribbedebie.Stoer Er zat dus niks op ... en ik ben toch al in verlof ... om er dinsdag aan te beginnen. Afgezet door de vrouw, in Denderleeuw, om van daar uit en met veel omwegen 3u later thuis aan te komen. Het was sinds begin april geleden dat ik "only with the MP3" een lange duurloop heb moeten doen. Het weer zat mee ... en terug rapper dan gedacht, zelfs 10min. Ik hoop dat deze trend zich verder zet tot op 29 septemberSchamen.

13 aug 2013.jpg

Voor het eerst in jaren is er terug een loopwedstrijd in Appelterre ... over een landelijk en hoofdzakelijk vlak parcoursSchamen. Dat laatste was vooral bedoeld om volk aan te trekken van buiten het dorpKnipogen. Appelterre kende in het verleden wat loopgeweld, met als uitschieter Freddy Van Lancker ... 60 marathons op zijn palmares ... en zo aan de uitslag te zien is de toekomst verzekerd, met een winnaar op de langste afstand. Proficiat Bart!

De langste afstand, daar ging het mij ook om te doen. Een thuiswedstrijd van 3 ronden net geen 12km. Na het debacle van vorige week, vandaag terug een boterhammeke met rabarberconfituur ... moesten de puntjes terug op de "i" gezet worden.Lachen 's Morgens regen, maar op het moment van de vlakke start Verstomd was het volop zon. Goed omringd door Vita-maten maalden we gecontroleerd de eerste honderden meters af ... andere schoven ons voorbij, hun "chasse patat" bleef niet lang uit, de 1ste bocht naar rechts, op Klein Paardeveld werd de wedstrijd min of meer al in plooi gelegd. In't gezelschap van de Groote Krijger liepen we er enkele één voor één voorbij echter bij de 1ste drankpost ontstond er wat verwarring en ik moest mijne maat enkele meters geven ... weg was hijOnbeslist ... maar direct kreeg ik vanachter uit het gezelschap van de Geert. In zijn gekende stijl ... zonder 1 minuut te zwijgenLachen ... raapten we er nog enkele snelle starters op, waaronder ook Freddy. Samen werd ronde 1 vlotjes onder het gemiddelde van 4'30 per km afgewerkt. Klein Paardeveld, doorgang 2 ... nog enkel met de Geert ... die even voorbij de drankpost mij vroeg of we den Alain gingen gaan pakkenVerstomd. Ik gaf hem de zegen en bleef zelf rustig rond de 4'30 à 4'35 lopen, nog verscheidene anderen oprapend, zeker op het meest landelijke stuk, in de volle wind, aan de Wildermolen. De laatste doortocht was er eentje van een groepje 150m voor mij en eentje van 150m na mij. Met een beetje mentale coaching van Jan (op zijn fiets) gedurende een halve ronde, bracht ik het er nog goed van af. Inhalen zat er niet meer in, een versnelling in de laatste kilometer wel ondanks deze zwoel aanvoelende namiddag ... zou ik niet beter gaan vissen in dat weerStoer ... een tijd die mij in de nabijheid brengt van mijn beste tijd dit jaar op de 12km van de Corrida van Aalst (een gemiddelde van 4'36, in Aalst 4'34) .  Stelt u voor dat ik meer dan 30km zou getraind hebben op dinsdagLachen. Achteraf blijken mijn 2 vriendinnen, Hilde en Ingrid weeral op het podium te staanZoenenDe puntjes staan terug op de "i", laat de sangria en de paëlla nu maar komen ... ik knijp er even tussen uit tot eind van de maand om dan het laatste deel naar Oostende intens af te werken. Tot dra

Ronde 1 met Freddy en Geert

 Appelterre.png

Uitslagen: http://users.ugent.be/~pdevuyst/uit2013/app15aug.pdf

10:26 | Commentaren (1)

Commentaren

super hoor. ik heb wel effe moeten rekenen. dat is dan 55 minuten en 10 seconden op 12 kilometer. ja dat gegoochel met cijfers zegt me minder dan de volledig tijd op de afstand. dat is wel een heel snel gemiddelde. voor mij dan toch:-)

Gepost door: Patrick | 17-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.