21-10-13

Nazareth 2013

3 weken is het geleden, tijd om terug eens uit te pakken met een loopwedstrijd. Mijn 2 loopmaatjes wilden na hun goede beurt vorig jaar in Nazareth er terug de Halve marathon lopen. Met enig verschil dat er nu niet gehaasd zou worden. Als ik loop, ging het voor mijn eigen zijn.Afgesloten

Eigenlijk had ik niet zo'n ideale laatste week meegemaakt, ik beperkte mij tot 1 loopje op dinsdag want de job gooide een beetje roet in mijn (trainings)eten. En nu ik het toch over eten had, ja de zaterdag mij wel goed gedaan aan oesters, champagne en nog wat anders Verstomd uiteraard voor het goede doel.

Zondag, dag van de waarheid ... ik liep toch zo goed de laatste trainingen, prachtig loopweer maar mijn keel schuurt een beetje vandaag Roepen. Afgesproken met Walterken en Greta om samen te vertrekken naar Nazareth. Onderweg vervoegde Hilde ons, nog steeds herstellend van een voetblessure, en haar 2 zonen. De omstandigheden onderweg en het zoeken naar parkeerplaatsen maakte dat wij niet teveel tijd op overschot hadden ... nog net genoeg om de andere Vita-ers te overschouwen. De vaste kern zou je ondertussen kunnen zeggen: Nelly, Erna, Sigrid, An, Viviane, David, Davy, Hubert en de heroptredende Ingrid. Geen wedstrijd is ver genoeg voor VitaKnipogen.

Net zoals vorig jaar stonden wij redelijk achteraan toen het startschot werd gegeven. Gevolg, wroeten en uit de doppen kijken om toch een beetje deftig te kunnen lopen. 1400 man door het smalle parcours in de beginkilometers ... moet eens over nagedacht worden door de organisatoren. uiteindelijk vond ik na een 3-tal kilometer mijn snelheid, rond 5' per km. Het ging goed, en even na het ingaan van de 2de ronde had ik eindelijk 2 loopmaatjes gevonden van uit onze streek met hetzelfde tempo in het verschiet ... na 14km kwam ik nog 2 Vita-ers tegen en pas veel later, na het douchen, merkte ik nog Annabel op ... maar met de 19km in zicht ging het licht even uitOnbeslist. Ik moedigde mijn vrouwelijk metgezel aan om alleen verder te gaan, de andere mannelijke loopmaat had de rol al een kilometerje of 2 eerder moeten lossen. Het werd nog een nachtmerrie. Ik kwam binnen op een schampere 1u46. Sinds 2010 heb ik geen slechtere tijd meer gelopen op deze afstand. Slechts 3 weken, dit was denk ik te vroeg om een Halve marathon te lopen.Schamen

Na de wedstrijd, de show van Marc Coucke en zijn bevallige assistentes maakte veel goed. De ploegmaten waren allemaal content van hun prestatie. Trouwens, we hebben het toch weer eens gedaan en het lachen en plezier maken hebben we bijlange nog niet verleerd, zeker niet toen Greta de vergelijking maakte tussen de haas en het konijnStoer .

http://www.omegapharmahalvemarathon.be/easycms/uitslagen

 

21:22 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.