13-11-13

Nederhasselt 2013

De jaarlijkse afspraak op Wapenstilstand is uiteraard de jogging in Nederhasselt. Hier wordt niet gecapituleerd in een treinwagon ... des te meer wordt de strijd aangebonden met opgetrokken kousen, vastgesnoerde schoenen en het zweet maar laten vloeienLachen. (Ik weet dat de vrouwen daar meestal niet op kicken, maar toch ... hoe eerder en rijkelijker uwe vent zweet, in hoe betere conditie hij zich bevindt en dus ook thuis...Knipogen Pas op, goed getrainde vrouwen zweten ook, in mindere mate omdat hun lichaam minder water ... ja ik zei wel degelijk "water" ... bevat en dus minder koelvloeistof hebben.) 

Dinsdag bleek uit de snelheidstraining, met de andere Vita'ers, dat er terug wat beterschap inzit, het zweet was oké. Dus zal ik maar voor de volle afstand gaan. Het weer van de laatste dagen zou misschien voor verrassingen kunnen zorgen bij de doorgang in het bosje ... we zien wel. Prachtig loopweer, zon en fris ... steeds dezelfde gezichten op post met uitzondering deze keer van mijn lange duurloopmaatjes. Even rondgevraagd, wie en wat ... post gevat bij ons Hilde die 2 toeren voor haar rekening zou nemen en mij eens, op mijn aandringen, zou hazenLachen. Start in het zog van Hilde en direct gevolgd door Alain die +/- mijn snelheid ging lopen, er werd direct een groepje van een 6-tal lopers gevormd. Na 2km ging het vals plat omhoog richting Muylem, wind zijlings op kop ... ik voorspelde het luidop: "hier gaan lijken vallen" ... 't was gebeurd ... met 4 gingen we ronde 2 in en steeds met de 2 zelfde lopers (Roland Van Den Brulle en ikzelf) die om beurten de kop trokken. Deze 2 ronden werden gelopen aan net iets sneller dan 4'30 per km met op mijn verzoek en vooraf aangekondigd aan ons Hilde , op dat kerkhofKnipogen een kleine versnelling. Maar Hilde wou nietWenkbrauw ophalen. De haas kwam dus binnen aan een mooie tijd en een 2de plaats bij de vrouwen, maar naar mijn gevoel zat er duidelijk iets meer in. Van al die hazen heb ik ondertussen mijn lesje geleerd, de rollen werden weeral omgekeerd (pas op, met plezier zelle...).

Ronde 3 ... de enige metgezel die overbleef, deed mij veel denken aan Zoetemelk, smoelen trekken maar niet afhakken en zeker niet overnemenOnbeslist. Al snel na het ingaan van deze laatste ronde, kwam Nico Wittevrongel van uit de achtergrond opzetten, hij nam ons op voortouw en ZoetemelkKnipogen direct in zijn wiel. Terwijl ik even achteraan op adem kwam, versnelde Nico bij de afdaling van de Godeystraat ... wie had dat daar verwacht ... en er viel een gat van een 30-tal metersSchamen. Ik keek de kat uit de boom en achteraf gezien te lang gewacht...toen ik op de Muylemstraat terug het voortouw nam, kwamen we terug tot op een 10-tal meters. Ik had al een tijdje iemand opgemerkt van uit de achtergrond, die sterk op ons naderde. Net voor het bosje kwam hij bij ons aansluiten en direct na het bosje was hij weg, sprint richting einde. Ik probeerde ook nog een sprint in te zetten, maar laten we het eerder een versnelling noemen en kwam binnen op 1u01. Mijn conditie komt terug op peil...

Hilde met hare 2de LeffeTong uitsteken... euh 2de prijs

Hilde A.jpg

Ons Nelly met hare zoveelste trofee...ge moet het maar doen!

Nelly.jpg

Uitslag: http://users.ugent.be/~pdevuyst/uit2013/gjn11nov.pdf

 

10:30 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.