18-11-13

Vredesloop Aalst 2013

Niettegenstaande een moeilijke training op dinsdagVerstomd en een 2-daagse uitstap naar Normandië, keek ik hoopvol naar deze laatste jogging van het jaar. Nederhasselt had mij vleugels gegeven althans toch voor zaterdagavond 20u30 (net terug van Normandië) , toen ik vaststelde slachtoffer te zijn geweest van een voortvluchtige aanrijding. De achterdeur van mijn geparkeerde wagen had een serieuze deuk gehadWenkbrauw ophalen. Werk voor mijn vriend, de Politie...

Met lood in de schoenen vertrok ik richting Aalst, maar de Londondeelnemers konden mij zonder al te veel moeite overtuigen om er toch 15km te lopen, al was het op 't gemakKnipogen. Het weer was mij gunstig gezind...

Toen ik een 5-tal minuten voor de start ging plaats vatten aan het vertrek, stelde ik vast dat ik niet alleen was. Zo'n 640 deelnemers en bijna allemaal stonden zij voor mij. Toen het startschot werd gegeven stond ik nog een tijdlang stil (achteraf gezien 25 seconden) en ik dacht bij mezelf: "als ik hier niet rap ga vertrekken komen de eersten al terug aan de startlijn voor de 2de rondeSchamen" Na een dikke km kwam Stefan nog van achter mij ... die had nog meer goed te maken ... maar hij was goed gelanceerd en ik probeerde hem te volgen tot op een moment er een beetje verwarring was, hij dan gedurende de 2 ronden zo'n 10-tal meters voor mij uitliep. Ik ging mij niet forceren ... hoewel ik steevast onder de 4'20 per km liep. Op 't gemakKnipogen, op de voet gevolgd door de 2 jonge snaken van Hilde en André.

In de 3de ronde was mijn Calvadosinfuus leeggeraaktTong uitsteken, het tempo zakte tot onder de 4'30 ... Stefan liep verder weg en Alain liep mij in. Uiteindelijk bleek dat wij 3'en een prachttijd hebben gelopen. Met een gemiddelde van 4'23 per km zit ik aan een wedstrijdrecord van de 3 laatste jaren. Enkel een 10km wedstrijd Ninove dit jaar en in Denderleeuw 2011 komen met 4'24 in de buurt. De toekomst is weer hoopvolLachen.

Uitslagen: http://www.atletieklandvanaalst.be/wedstrijden/alva-organ...


 Net na de start: Gudrun, Peter, Annabel, Eddy (verstopt), Raf en Alain

peter enz.jpg

Dirkske in een snelle 10km

 

dirkske.jpg

In een iets minder snelle 15km

 

vredesloopHDS101.jpg

De jonge snaken Jonas en Gertjan

 

jonas en gert jan.jpg


20:35 | Commentaren (2)

Commentaren

Ik kijk op naar je springlevende wedstrijd-ambitie en -conditie, zo midden een (althans voor coureurs) dooie periode. Laatste jogging van het jaar, zeg je daar?

Gepost door: navidad | 18-11-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad het jogseizoen is zo goed als voorbij (hier en daar is er wel nog iets, maar het wordt ook de feest/koopjesperiode hé), het crossseizoen is volop aan de gang ... net zoals bij de coureurs.

Gepost door: yves | 19-11-13

De commentaren zijn gesloten.