04-12-13

Le Marathon du Médoc

December is traditioneel voor mij een beetje een dode periode. Niet dat er niet gelopen wordt, integendeel er wordt zelfs iedere dinsdag, door een gebrek aan wedstrijdjes, pittiger getraind. Maar het gebeurt wel eens dat ik iets oversla ... andere taken (bvb familie) krijgen in deze periode voorrang. Dit is ook het moment om eens iets te lezen waarvoor je anders geen tijd kan vrijmaken ... en zo val ik op een artikel over een knotsgekke marathon: "Le Marathon du Médoc".

Lopen is voor mij altijd, in de eerste plaats genieten (maar nog meer ernaKnipogen) en pas daarna probeer je een tijd neer te zetten ... maar toen ik dit artikel heb gelezen, zei ik bij mezelf "dit is op mijn lijf geschreven"Stoer  Een marathon langs 60 wereldberoemde kastelen in een van de meest bekende wijnstreken, heuvelachtig ... en dat is nog niet allesTong uitsteken.

 

medoc 1.jpg

Onderweg, op de binnenplaatsen van de kastelen, spelen lokale muziekbands en wordt er aan bevoorrading gedaan: oesters, foie gras, entrecote, kaas, ijs en uiteraard wijn ... eens iets anders dan die banaan en dat flesje waterLachen.

 

medoc2.jpg

Uiteraard zijn er geen snelle tijden, maar toch moet dit een belevenis op zich zijn. Trouwens is het heel moeilijk om aan startbewijs te geraken. De 8.000 deelnemers zijn na dag 1 van de inschrijving gekend. De vraag is enkel, hoe train je hier op?Schamen

De dag dat ik beslis geen marathons meer te lopen, zou ik deze wel op mijn palmares willen hebben ... en ik ben zeker dat ik loopmaten genoeg ga vindenKnipogen

 


19:04 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.