07-03-14

Voorbereidingswedstrijden

Het nadeel van een voorjaarsmarathon is dat er voorafgaand zo weinig wedstrijdjes zijn. Het echte joggingseizoen gaat eigenlijk maar pas van start in april. Eén van de weinige wedstrijden die mij wel interesseerde was de Cavaloop in Eeklo, maar als je dan meer dan 14 dagen voor de start wil inschrijven, krijg je de leuke mededeling dat het deelnemersveld volzet is ... geene Cava ne meer zekerOnbeslist. Achteraf gezien en gelezen op een blog, was die wedstrijd naar mijn normen te risicovol ... het was eerder een trial en in de bossen durft mijn beperkt zicht mij wel parten spelen. Om die reden heb ik ook Lembeke geschrapt uit mijn planning. Misschien toch eens een sportbrilleke uitproberenVerstomd. Naar jaarlijkse gewoonte wordt het dan de Halve van Sluis en nieuw voor mij deze van Lier, uiteraad met de vrienden. Voor alle zekerheid zijn we al ingeschreven,  Ja de Halve Marathon van Parijs, dat lag niet in mijn extra-sportieve mogelijkheden. Zoiets in zo'n stad als voorbereidingKnipogen ... tja (btw proficiat!).

Dat ik op schema zit, werd duidelijk tijdens de interval van 2 x 3km aan 4'48. Regen, hagel, wind en licht heuvelend parcours naar Okegem en weer ... het deed er niet toe, tempo is tempoAfgesloten. Doch moet ik er wel bij zeggen dat dit in deze omstandigheden, niet zou mogelijk zijn geweest zonder het ook conditioneel sterk gezelschap van Hildeke, Rik en Gertjan.

Zaterdag afspraak na 9km in Meerbeke. Fris maar rustig weer ... net maart-weerKnipogen ... volop fietsers op de weg. De 22km duurloop verliep ook een 4-tal minuten sneller ... Walter en Greta profiteren conditioneel mee van de gelopen kilometers ... zelfs met zoveel overschot dat er tijdens het lopen, zelfs een kip aan't spit kan worden besteldLachen.

10:33 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.