17-03-14

Sluis 2014

Prachtig weer, 16°C, volop zon ... In Sluis was het weer gezellig druk, de terrasjes tjokvol en in de straten volop dagjesmensen, koopjesjagers, supporters en lopers. Naar verluidt spreekt men alleen al van 1527 deelnemers op de Halve marathon ... en die moeten allemaal eerst een rondje winkelstraten doen vooraleer het jaagpad langs de Damse Vaart af te lopen. Er waren ook nog de 5 en 10 km van Sluis, waar merendeel van mijn meegereisde watjesKnipogen ... euh ik bedoel vrienden aan deel namen. Mijn vrienden hadden er stuk voor stuk een mooie tijd gelopen zeker als je weet dat er 4km met wind op kop moest worden gelopen en er windsnelheden tot 8km/u werden opgemetenVerstomd.

Een kwartier na de 10km gingen wij van start. Eens aan de Damse vaart werd het duidelijk ... alleen lopen is zelfmoord ... een groepje vinden? Niet gemakkelijk, iedereen bleek zo traag te lopen. Uiteindelijk na 4km kon ik aansluiten bij een groepje marathonlopers uit Knokke. Bij hen zag je de ervaring er af druipen ... of moet ik zegger er af vliegenOnbeslist. Er werd in waaiers gelopen, we leken net de Omega Pharma-wielerploeg van Tommeke. Het tempo lag mij toch een beetje te laag op de terugweg. Eénmaal Hoeke uit, zette ik mij na 8km op kop. Eindelijk wind zijlings in de rug, Cruise Control op 4'45 gezet en zeer economisch lopen ... want straks na 17 km... die wilgenHuilen. Met economisch lopen bedoelde ik op tempo, zonder versnelling of vertraging, rechtdoor, geen bruuske inhaalmanoeuvres. En inhalen, dat kon je wel zeggen ... lijken heb ik opgevist en we waren nog niet eens half weg. Opmerkelijk was dat de groep steeds kleiner werd, net voor Sluis weer binnen te lopen ... na 12km ... zat ik alleen, nooit lang want het inhalen ging gewoon door. Waar je ook zou kunnen profiteren van de wind in de rug is het stuk tussen kilometerpaal 12 en 15 maar daar loop je dan tussen de wallen van Sluis ... prachtige omgeving, puur natuur ... en een woonwijk. Vandaar gaat het naar mijn kippevelmoment, de baan met wilgen die in een hoek van 70° staan, en ja het was weer zover. 4km beuken tegen de wind ... op dat moment werden er windsnelheden tussen 8,2 en 9,3km/u opgemeten ... mijn tempo ging van zelf even naar benedenRoepen. Gelukkig hadden Walterken en ik een 3-tal weken geleden tijdens onze trainingen ook al kennis gemaakt met hevige tegenwind, ik was er dus op voorbereidSchamen. Eindtijd werd 1u42, 3 minuten trager dan in 2012, bij even mooi weer maar met minder wind. Maar nu was ik nog fris na 21km ... misschien had ik mijn Cruise Control toch een 10-tal secondjes sneller mogen zetten ... maar ja dat zijn vijgen na Pasen.

Belangrijkste is dat mijn eerste wedstrijd van het jaar vlot is verlopen en wij er achteraf nog een toffe namiddag hebben aangebreidStoer.

Samen met de meegereisde "watjes"Knipogen

 

2014-03-16 12.29.02.jpg

André en Jonas - start 10km

IMG_13924741485735.jpeg

Gertjan

IMG_13913241790910.jpeg

 

22:03 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.