31-03-14

Lier

De euforie van de afgelopen dagen heeft een beetje plaats moet makenOnbeslist. De vermoeidheid begint parten te spelen, rillingen, niet kunnen verwarmen ... toen het begon te regenen veranderde de training van donderdag ook in een onaangenaam moment . Ik kreeg het echt koud en pijn in de benen, vooral aan de linker hamstring. Het wordt echt hoog tijd dat het tapen kan beginnen en zou Lier wel nog passen in mijn voorbereiding. Op zich wel, tijdens de taperingsperiode verminder je de omvang, de kilometers van je duurtrainingen. De intensiteit blijft gelijk of mag zelfs wat zwaarder zijn, dus "no problem for Lier".

Het zou een prachtige dag worden met zon en temperaturen van net boven de 20 graden, volop genieten ... de vrienden tijdig opgehaald en richting het Vlaams Kampioenschap Halve Marathon die de naam Natuurloop meekreeg. Bij zo evenementen heb je altijd een beetje hinder voor de omwonenden maar wij konden van kortbij meemaken, zonder enige betrokken partij te zijn, dat de mensen tegenwoordig verzuurd zijn. Pas op, ze houden allemaal van sport maar niet voor hun deurWenkbrauw ophalen. Het wordt hoog tijd voor verandering, de media mag een beetje meer positieve duiding geven ... we worden trouwens van de zomer wereldkampioen voetbalKnipogen.

Positief, dat waren wij allemaal. Hilde had ons per sms laten weten dat ze voor ons in Rome heeft gebeden en de paus gezien.Lachen De bil was normaal, Greta baadt in de goede vorm, Davy is uit op revanche na Sluis en Walterken, die ging er maar 10km doen om ons achteraf perfect te kunnen opvangenLachen. De start om 13u30 ... in volle zon ... voor 2 ronden, van de atletiekpiste richting stadscentrum. Lier heeft een mooi historisch centrum, maar of dit interessant is voor te lopen? 3 kilometers aan een stuk draaien en keren, de kasseitjes,... erger dan Aalst. Op een zeker moment stelde ik mij de vraag: "wat heeft dit met natuurlopen te maken?" Na even nadenken wist ik het, kasseitjes zijn natuurstenenStoer. Uiteraard vervolgde het parcours ook prachtige wegen langs de Nete. Eén minpunt, te weinig drankposten en/of slecht bemand bij dit weer. Het kleine bekertje dat ik na 6km had kunnen bemachtigen heb ik dan nog gedeeld met een andere deelnemer. Het werd snel duidelijk, het zou mijn dagje niet worden. Mijn bil begon na 800m zich terug te manifesteren, kon geen tempo maken, vond geen groepje dat mij lag en dorst...Tong uitsteken Bij de 2de bevoorrading (begin ronde 2) 2 bekertjes tot mij genomen ik voelde mij terug even bekomen. Maar een paar kilometers ver was het weer zo ver. Trachten naar de volgende drankpost waar ik dan rustig aan, 2 goed gevulde bekers leegmaakte vooraleer het terug op een loopje te zetten. Het ging voor geen meter, maar ik zat er niet mee in. Ik hoopte dat de Davy en Greta er minder last zouden van hebben ... trouwens ik was moegetraind en dus op geen moment ontgoocheld. Uiteindelijk liep ik een ideaal marathontempo van 5'02 per km. Buiten die bil en de dorst was alles meer dan oké. Blijkbaar hadden de gebeden van Hilde de andere ook niet geholpen. De maatjes hadden het ook moeilijk gehad, de prognose kwam niet uitWenkbrauw ophalen ... de eerste wedstrijd in de warmte ... zonder veel te moeten zeggen vonden we hierdoor troost bij elkander. Ik kan u verzekeren dat het terrasje achteraf meer dan deugd heeft gedaanTong uitsteken ... en Greta is dit seizoen de eerste Vitaloopster met een Halve Marathon op haar conto (proficiat!). Trouwens zijn er al plannen om er dit jaar nog te lopen.

http://www.natuurlopenvanlier.be/

21:22 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.