02-05-14

Dag van de Arbeid

Dag-van-de-Arbeid.jpgDag van de viering van de strijd en de waardigheid van de arbeidersklasse, naar aanleiding van de moord op demonstrerende stakers, in Chicago in 1888. Men spreekt hier wel duidelijk van de arbeidersklasse, maar waarom viert dus iedereen feest, ook bedienden en werklozen? Waarom is de middenstand toe? Het hele land ligt plat, erger dan op een gewone zondag of andere feestdagHuilen … ’t is triestig … het zou een ideaal moment zijn van solidariteit, waarbij de werklozen voor één dag de taken overnemen van de werkende. Zou dit echt teveel gevraagd zijn?Schamen Gelukkig kunnen wij op zo’n dagen nog gaan lopen, dus afspraak met Walter en Greta. 

Een morgen, die frisjes begon maar al snel opwarmde ondanks met de zon achter een gesloten wolkendek … bracht ons op de omloop van de Ferdi Van den Haute-classic. Veel volk, om de prachtige heuveltjes in onze streek te bekampen. Iedereen weet hoe mooi en “fietsminded” het hier is, enkel die andere Vandenhaute van Woestijnvis weet dat blijkbaar niet.Onbeslist Tijdens onze laatste klim, op de “Geit” werd het duidelijk dat de Hyacintenjogging precies nog in de benen zat. 

Die jogging, of zeg ik liever bosloop, is toch iedere keer een belevenis apart. Zij die hem nog niet hebben gelopen … het is telkens een beetje stervenVerstomd. Gertjan, neofiet in deze jogging, maakte mij dit duidelijk na de eerste helling. Je kan er eigenlijk nooit recupereren, het gaat op en af … en in dat “af” moet je serieus aandachtig zijn door de aanwezigheid van putten en boomwortels.Wenkbrauw ophalen 14km zwoegen in 1u08 … het plezier was voor achteraf.

uitslagen: http://www.oeh.be/portfolio/hyacintenjogging

13:51 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.