03-06-14

't Hol op

Wie kent er niet Wambeek? Tuurlijk, iedereen kent Wambeek (of zeg ik Wammek) met zijn bekende dichter Pol de Mont, zijn typische plattelandse sfeer, zijne Kriek, Geuze en Lambiek, en zijn vervloekte uitvalsweg naar Goudveerdegem, 't Hol opVerstomd.

Nog nooit had ik er gelopen, maar "'t Hol op" was voor mij geen onbekende. Ten tijde dat de fiets mijn hobby was, werd deze kasseiberg door mij als "babymuur" beschouwd. Kort, maar hevig en slechte kasseiSchamen. Bij regelmaat werd deze bedwongen...en nu zou het al lopen zijn. Mijn vrienden joggers, zowel die van Ninove als Liedekerke hadden mij over deze beruchte loop geïnformeerd en dus zou ik deze er maar eventjes snel bijnemen. Liedekerke was niet zo "denderend"Knipogen geweest voor mij, maar wel verteerd, dus tijd voor een doorgedreven training.

557deelnemers, in 2 reeksen gelopen. Ergens is dit wel fijn om uw vrienden van de korte afstand eens te kunnen aanmoedigen. Het werd een succes voor Vita, met Davy die de 2de plaats behaalde en waar mijn loopmaatjes met een redelijke frisse blik en tred arriveerden. Dus dacht ik bij mezelf: 't zal e wat overroepen zijn zeker.

Om 15u30, de grote afstand ging van start, ik begon toch wat te twijfelen. Het was zo'n rare start, anders dan anders, meer gereserveerd. Een ommetje in een veldbaantje om dan na 2km aan de "Voet van Keizer Karel" bergop te lopen. 't Hol van een kant die ik niet kende...een mooie asfaltweg tussen de velden, maar ooh zo omhoogOnbeslist. Er vielen lijken en we moesten er straks nog eens over. Boven stond onze Josse lustig fotootjes te nemen en te filmen ... merkte ik geen lichte grijns op? Eenmaal boven, was het de mij welbekende kassei naar beneden...uitkijken waar je je voeten zet en dus recupereren zat er niet echt in. Een klein ommetje door de pittoreske straatjes en veldbaantjes bracht ons terug naar de start ... ronde 2 moest nog beginnen. De wedstrijd was na deze doortocht in een definitieve plooi gevallen ... gerekt, maar je raapte iemand op om nadien door diezelfde persoon terug te worden ingehaaldVerrast. Wellicht heeft ieder zijn specialiteit...

De 11,3km in 54 minuten is nu niet direct om over te stoefen. Maar bij het even rondkijken in de uitslag, mocht ik best tevreden zijn. Het is inderdaad iets speciaals hier in Wammek...

foto's en uitslagen: http://www.wambeekjogging.be/uitslag-t-hol-op/

filmkes Josse: http://youtu.be/DiBU1AoXK1U

http://youtu.be/bYfgCDoNHvE

http://youtu.be/_iw4gi8JgVI

17:14 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.