10-06-14

Roadjogging 2014

Het lijkt wel of ik de laatste tijd een broertje dood heb aan trainenWenkbrauw ophalen. Neen, omstandigheden...werk, vergaderingen, de trainingsmakkers en ja het gebrek aan een nabij doel. Hoewel ik al een doel in mijn hoofd heb, een Belgische marathon in oktober hier net over de taalgrens, maar de motivatie is nog wat ver afVerstomd Momenteel per week, 1 training van een 10-tal km en 1 wedstrijd, pfff... In het algemeen belang, moet ik weldra de trainingkilometers terug wat gaan opdrijven en tegen eind deze maand, ze op 4 sessies per week brengen.

 

Roadjogging Haaltert = zwoel en warm, ook dit jaar. En toch had ik er veel zin in. Vandaag 12km en volgende week 16km in Affligem.

Temperaturen van meer dan 30 graden...deed mij denken aan 2011, waar ik Petra vergezelde in een gedeelte van haar duurloop (12km van de 30) tijdens die wedstrijd toen. Puffen en afzien ... maar vandaag was ik goed voorzien, net voor de start een halve liter vocht opgenomen en nog 2 flesjes bij de hand. Annelies zou mij dat 2de flesje, halfweg koers, aanreiken.

15u, let's go...in't zog van Hilde en al na 1km, terug flesje op de mond. In de afdaling, vertraagde mijn benen vanzelf. Een kijkje op mijn hartslagmeter, nog net onder 165 ... gebeurt wel nog tijdens de eerste kilometers, maar Hilde moest ik laten gaan en wat later was het ook nog kop en over door ChristopheRoepen. Het ging mijn dagje niet worden. Het tempo van 4'30 in Ronde 1 werd 5' per minuut in Ronde 2. Willem stond met zijn fototoestel in aanslag en maakte de opmerking dat ik mij steeds weg stak...ik ga toch niet in de picture lopen als het voor geen meter gaatSchamen. Net voor het einde van die ronde 2 stond Annelies mij op te wachten met het flesje water. Zij had net de wedstrijd van de 3km gewonnen bij de vrouwen en zou nu een beetje met mij uitlopen. Nog een geluk, ik zag het echt niet meer zitten nog 2 rondes te moeten lopen ... het tempo zakte nog verder weg ... ingehaald door de Raf ... hartslag meer boven de 165 dan er onder ... ik ging er een wandeling van maken. Dit was nu net niet wat mijn loopmaatje in gedachte had, met de nodige peptalk kwam ik uiteindelijk in 1u01 binnen.

De 16km in Affligem? Ik denk dat het een rondje minder zal worden.Huilen 

uitslagen: http://www.roadjoggers.be/

18:00 | Commentaren (2)

Commentaren

Toch zeer herkenbaar hee dat gebrek aan fut na een seizoens-hoogtepunt (van het type 'marathon'). Laten wegebben en op 't gemakske weer herbeginnen. Succes! Affligem? Met die temperaturen? Ik zou een rondje minder lopen en een Affligem meer consumeren, peins ik.

Gepost door: navidad | 10-06-14

Reageren op dit commentaar

Je hebt toch al een doel in je hoofd: een hoofddoel dus. :)

Gepost door: Hans | 11-06-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.