04-07-14

11 oktober...

We zijn weer vertrokken met als hoofddoel … het doel dat al een tijdje in mijn hoofd zatKnipogen … 11 oktober, de Marathon van Beloeil.

Deze Waalse gemeente op een paar kilometers van de deur is vooral gekend om zijn Kasteel. Het kasteel van de Prinsen de Ligne … één van de oudste Belgische adellijke geslachten … werd opgebouwd naar Frans voorbeeld, rondom een centrale erekoer, met een gracht rondom en een park van 25 hectare. De oude Franse en Engelse tuinarchitectuur zou een streling voor het oog zijn. Ik zei duidelijk “zou”. Ondanks er slechts 40km van ons gescheiden zijn, ben ik er nooit geweest.Verstomd Maar daar komt dus verandering in, gezien dit Kasteel het centrale punt is van de marathon en alle andere loopwedstijden (5km, 10km, halve marathon, aflossingsmarathon) die er die dag plaatsvinden.

Een Brusselse collega en loper raadde mij deze Vlaamse kermis aan. De gemoedelijke toestand, het plezierTong uitsteken en tevens het parcours zijn in het geheugen blijven plakken. Trouwens is het de laatste keer dat deze marathon zal worden georganiseerd.

Nummer 10 zal waarschijnlijk niet de snelste marathon worden … parcours loopt niet alleen op straat maar ook door het park, veldwegen en bospaden … maar wellicht de mooiste en plezantste. Tot 3 maal toe aan de start/finishlijn … de Vlaamse kermisLachen … passeren. Lopen is plezant, zelfs al moet je er soms een beetje voor afzien.

De eerste 5 weken zullen traditionele opbouw zijn en daarna neem ik de raad op van Herbert Steffny, Duitser en in de jaren ’80 succesvol marathonloper. Deze laatbloeier startte zijn “loop”baan na zijn dertigste en raad vooral duurlopen aan maar met wisselende en zeer haalbare tempo’s. Deze marathon lijkt het ideale testmoment. Maar mijn geliefde joggings met de vrienden laat ik uiteraard niet links liggen!Stoer

beloeil_chateau2.jpg

10:47 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.