15-07-14

Waarbeke 2014

Soms kan je je conditioneel goed voelen en door klimatologische omstandigheden een slechte dag hebben, soms voelt het aan de start minder goed aan en hebben de weergoden je geholpen. Wel, hier in Waarbeke ging dit laatste voor mij alvast op.Lachen

Deze prachtige glooiende jogging … ik ga het woordgebruik aanpassen … die ieder jaar minder deelnemers noteert, verliep weliswaar onder een gesloten wolkendek maar er was zuurstof. En weten dat dit laatste de brandstof is van de loper.

Door mijn rijke ervaring ondertussenOnschuldig, nam ik een rustigere start. Mij door niets of niemand laten opjagen, rustig dieselen in het gezelschap van Damien en Alain aan een tempoken van iets onder de 4’30 … euh op De Pacht ging het uiteraard iets trager … zelfs toen beide heren, die het na 2 doortochten voor bekeken hielden, stevig doortrokken op km 7. In hun laatste km had ik een jonge knaap bijgehaald, maar zonder enige tempovertraging kwam van uit de achtergrond mijn vriend « zoetemelk » Huilenvan weeleer aansluiten. De jonge knaap probeerde ons uit het wiel te lopen op De Pacht, maar de 2 ervaren rotten kwamen op tempo terug … ik het tempo aangevend en zoetemelk tja …om dan net na de klim, op de Diefhoek nog een voorganger in te lopen. Met vieren naar de meet voor een 12de plaats. Vanaf de kop is het altijd moeilijk om overzicht te houden of om verrassend uit de hoek te komen … maar de laatste 200m ging ik nog eens versnellen. Uit het resultaat blijkt dat een junior toch iets explosiever is dan een veteraan … de 12de plaats moest ik prijs gevenVerstomd. Weliswaar een halve minuut sneller dan de voorbije editie.

Het weer zat mee, wat ook resulteerde in de tijden van Greta en Walter. En Vita stond weerom op alle podia.

Het is spijtig dat er hier niet meer lopers opdagen. Zeker als je ziet dat er sommigen met een mooie looptijd hierdoor achteraan bengelen.  Zwaar ? Ja, maar o zo plezant !Tong uitsteken

Uitslagen

14:54 | Commentaren (1)

Commentaren

Steeds mooie jogging die men onrecht aandoet door niet deel te nemen. En voor Herman (Mignon) himself natuurlijk. Olympiër in 72 en 76 en finalist in München (6de plaats op de 800m). Nog steeds "ne hele meneer".
Sorry Yveken maar meer dan 8km zat er nog niet in.

Gepost door: Alain | 18-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.