26-07-14

Thuiswedstrijd

De joggings volgen elkaar op aan een sneltempo. Enerzijds interessant of lees plezant ... die competitiviteit, die stress, die ontspanning achterafTong uitsteken ... anderzijds moet je en zeker ten tijde van een marathonvoorbereiding met uw agenda goochelen. In vaktermen noemen ze dat "time-management". En toch mag ik niet klagen. Ik vind zelfs gemakkelijk iemand om mee te lopen, onlangs voor een snelle loop waren Rik en Peter gewillig slachtoffer en voor een tragere duurloop kan ik altijd rekenen op mijn vaste loopmaatjes ... zelfs bij extreem hoge temperaturen.

Zaterdagmorgen (19/7) vertrok ik om 8u voor een toertje Meerbeke. 24°C ... goed zot hoor ik velen zeggen ... en wel ja, in plaats van zich te verstoppen in een wasmachineKnipogen waren 45' later Walter en Greta bereid om in te voegen. Pamel, Okegem, Ninove en terug Meerbeke goed voor een totaal van 20km al moet ik zeggen, dat het net aanvoelde alsof er geen druppel vocht meer in mijn lijf zat. Het duurde wel nog even, maar ik was maar al te blij dat ik in de schaduw, met mijn loopmaatjes, ne boterham kon drinkenStoer.

Als je het begrip "thuiswedstrijd" opzoekt krijg je het volgende antwoord: "match die gespeeld wordt op eigen terrein". Wanneer ik er dan zo over nadenk, is iedere stratenjogging eigenlijk een thuiswedstrijdSchamen. Neen, maar Appelterre is dit wel degelijk. Geen enkele straattegel of borduur, geen enkel steentje op het parcours is door mij nog niet belopen geweest . Maar vandaag op die nationale feestdag is het toch wat uitkijken, hoe zit het met die uitdroging van eergisterenOnbeslist, en hoe heb ik dat etentje van gisteren verteerd? Een ingehouden start door mij althans. Van licht bergop, na minder dan een kilometer, naar een serieuze kuitenbijter. 3 ronden lang, de weersomstandigheden waar nochtans ideaal voor een loopwedstrijd, de plassen langs de Wildermolen vielen al bij al mee, maar toch voelde ik mij niet echt in mijn sas. De vliegers van het defilé konden niet baten, een verlies van een halve minuut tegenover de vorige editie ... een tendens die zich al het hele seizoen doortrektRoepen. Waar ik mij wel kan aan optrekken is dat ik aan hetzelfde tempo heb gelopen dan Zandbergen, waar het bijna 2km minder lang was. Trouwens, tijdens de prijsuitreiking ... van bekers, trofeeën tot konijnen ... was het weerom Vita dat de klok sloegLachen

uitslag

foto's

09:42 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.