06-08-14

Katharinajogging 2014

No pain, no gain! Dit hoeft echt niet. Als je een marathon wilt lopen worden de trainingen langer en langzamer. Het is vooral het uithoudingsvermogen dat wordt getraind en waarbij slechts een paar trainingen worden uitgevoerd in wedstrijdtempo of sneller. Doch blijkt het aangevatte schema van Herbert Steffny mij iets zwaarder te liggen dan wat ik tot nu toe gewend was. Zwaarder in de zin van de variatie, niet wat de kilometers betreft integendeel zelfs. 

Het is momenteel niet echt gemakkelijk het schema tot in de puntjes te volgen, de wekelijkse snelle stukken werden vervangen door de joggings en de tempoduurlopen gebeurde tot nu toe ofwel alleen of al eens met Gertjan, en zijn zeer behoorlijk geweest. Daarentegen de lange duurlopen, die zich beperkten tot 22km, werden redelijk moeizaam belopen.Verstomd Het zal niet aan mijn trouwe loopmaatjes hebben gelegen, maar deze duurlopen gebeurde telkens vlak na een jogging.

 

Een terugblik op augustus 2012 … Katharinajogging … Elinckx en haas. Die fameuze jogging waar ik Walter de 11km deed lopen aan 5’01 per km. Wel vandaag liep Walterken deze aan 4’27 per km en zonder haas.Knipogen De uitslag is wat het is … maar voor de noodzakelijke quota aan wedstrijden en het niet kunnen deelnemen wegens verlof, heb ik in naam van Walterken, mijn schoenen aangebonden. Deze 20ste editie leek mij achteraf gezien de meest comfortabele om te lopen. Het was wel warm, maar toch. Ik begin het te leren. Een goede start genomen met veel reserve en hierdoor ook niet te veel energie moeten verbruiken door het wringen naar dat plaatsje. Lange tijd had ik ploegmaat Hubert in het vizier … Gertjan goed voor 1 ronde, was wel direct de pist in Schamen… dus mocht ik zeker en vast niet klagen. Toen ik al na 2 km de te snelle starters begon op te rapen, wist ik dat ik goed bezig was. Ons Yana moest er ook aan geloven, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen een ploegmaat achter te laten … even wat temporiseren en laten voelen dat ik er voor haar was … en heb haar op 24 minuten aan de eindmeet afgezet. Ik kon aan mijn ronde 2 beginnen, met op enkele meters achter mij een loopster. Muriel zou deze afstand respecteren tot op 2 km van het einde … ik dacht:” ’t is niet waar, terug een zoetemelkje”Roepen. Maar deze keer had ik te maken met een gentlewomen. Zij porde mij … al was dit niet echt nodig … in de laatste meters aan om haar vooraf te gaan. Ik zal waarschijnlijk indruk op haar hebben gemaakt.Stoer Bij het napraten, was iedereen terug tevreden over zijn prestatie. Ge moet het toch maar doen, iedere keer. En Walterken, die heeft zijn toptijd gelopen. Tong uitsteken

Uitslagen

Met de gentlewomen 

 

SKL 2014.JPG

 

10:23 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.