11-09-14

Heimwee

“Mooie liedjes duren niet lang” of “Aan alles komt een einde”. Dit is zowat ik de laatste dagen veel heb moeten horen. Pas enkele dagen terug en al heimwee Huilen naar het land van de olijfbomen, de zonnebloemen, het lekkere eten en uiteraard de wijngaarden. Het land voor een fijnproever als ik.Tong uitsteken Gelet onze locatie in Fiano Romano, allesbehalve toeristisch, een 30km ten noorden van Rome waren de uitstappen naar de hoofdstad een evidentie. Deze stad staat bol van de geschiedenis en cultuur en je vindt er prachtige bouwwerken of restanten uit de oudheid.

Buiten al deze culturele en gastronomische excessen nam ik de nodige tijd om de conditie te onderhouden, weliswaar aangepast aan de omstandigheden. Geen intervaltrainingen of lange duurlopen bij ochtendtemperaturen van 25°C, eerder afgewisseld met een normale duurloop of een fartlek-duurloop met versnellingen op de heuveltjes. En heuveltjes, die waren er in overvloed.Verstomd Ik vertoefde precies in Pollare of Denderwindeke. Niet tegenstaande de mooie omgeving, heeft het wegdek in Fiano Romano zijn beste tijd gehad.Onbeslist In sommige straten leek het asfalt nog te dateren uit de tijd dat Mussolini er de plak zwaaide, de Vlaamse kasseien liggen er bij momenten beter bij. Misschien hierdoor dat sommige Italiaanse wielrenners het niet slecht doen in de Vlaamse klassiekers…en dat Vlaamse sportlui een redelijk mondje Italiaans spreken.Knipogen

Wie weet komt deze vorm van training op ruwere ondergrond mij niet ten goede op de stukken onverharde wegen in Beloeil. Nog 5 wekenLachen.

 

Het Flavisch Amfitheater of Colosseum genaamd 

colosseum (1).JPG

Het landschap in Fiano Romano

fiano romano (1).JPG

 

21:42 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.