03-06-15

20 km Brussel 2015

Gemengde gevoelens. Enerzijds tevreden met de tijd na ziekte, anderzijds het gevoel van een gemiste kans om een prachttijd neer te zetten.

2015 zou zonder voorjaarsmarathon en de terug eens goesting, het ideale moment zijn om nog eens onder dat 1u35 te duiken. Sinds het begin van mijn marathoncarrière, in 2008, hang ik altijd rond die 1u38. Tja, het zijn maar een dikke 3 minuten. Maar het is ook maar 10 secondjes per kilometer rapper … dus waarom niet.Onbeslist

Vanuit box 1, geposteerd bij ploegmaten Eddy, Alain en Raf, vertrokken onder een lichte regen door de Brusselse straten en lanen. Het werd mij snel duidelijk, er is veel zuurstof aanwezig, de ademhaling lijkt ok, maar de benen voelen zwaar aan. Net blokken beton aan de voeten.Roepen Toch kon ik gelijke tred houden met Eddy en Alain … tot op 15km. Ik verzwakte, zag het even niet meer zitten … stappen zoals de helft van die 40.000 deelnemers of verder lopen? Het werd dan toch dat laatste, tanden een beetje stukbijtend. Opmerkelijk was dat ik op de gevreesde en kannibaliserende Tervurenlaan, terug de drive vond. Niet dat ik er nog een sprint kon of wou opvoeren, maar genoeg om de schade tot de vorige deelname in 2012 met 22 seconden te beperken.

Ik moet er waarschijnlijk niet bij vermelden dat de cooling-down onder een meer euforische stemming doorging … het werd nog een toffe namiddag samen met enkele aanwezige Vitalopers.Tong uitsteken

 

Brussel zal waarschijnlijk altijd mijn “zwart beest” blijvenWenkbrauw ophalen … of versla ik dat beest in 2016?

16:20 | Commentaren (4)

Commentaren

Wel enorm mooi loopweer was het!
Hadden we het weer zoals op de roadjogging gehad ... dan waren er heel wat klanten bij het rode kruis geweest ....

Gepost door: christophe | 08-06-15

Reageren op dit commentaar

Een late reactie... Brussel lopen en op de Tervurenlaan nog 'goed' zitten is altijd een prestatie om "u" tegen te zeggen. Bravo! Afspraak opnieuw in 2016!

Gepost door: noel | 09-06-15

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Christophe ... er was in Haaltert al eentje met verhittingsverschijnsel :(

Gepost door: yves | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

"Goed zitten" is wel een groot woord hé Navidad ... en misschien "ja" voor 2016 ;)

Gepost door: yves | 10-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.